Kerka Mura Vízimuri

Egy csapat, két folyó, végtelen kaland a Mura földén

Kerka Mura Vízimuri

KERKA - MURA VÍZIMURI

Ha szeretsz a családoddal, barátaiddal vagy kollégáiddal vadregényes folyókon evezni és bírod a kihívásokat, akkor itt a helyed!

Családi és baráti társaságok próbálhatják ki vadregényes folyókon az evezést és sok más érdekes kihívást is teljesíthetnek Magyarország első raft versenyén, ahol nemcsak a gyorsaság számít, hanem a felkészültség és a megfigyelőképesség is!

A versenyben részt vevő csapatoknak rendelkezniük kell evezős tapasztalatokkal, ugyanakkor nem szükséges, hogy profi evezősök vagy túravezetők legyenek. Fontos viszont, hogy szeressék a természetet és igazi csapatjátékosok legyenek! Itt ugyanis nemcsak evezni kell, hanem tájékozódni, izgalmas feladatokat megoldani, akár mászva, fáról függve vagy éppen kerékpározva…

A résztvevők átélhetik a Mura-menti Tájvédelmi Körzet természeti csodáit, amely az UNESCO Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumnak is részét képezi. Az utolsó igazán természetes területek közé sorolható ez a táj, ahol a folyó a mai napig alakítja a medrét.

Első nap (szombat): A játékos „versenyzésé” a főszerep, amely a terület természetvédelmi jellegére, a Mura vízjárására és a raft hajók korlátozott számára tekintettel három részben valósul meg. Így szárazföldi kalandokból, raftos/kenus evezésből és egy kerékpáros felfedező útból áll a program.

Második nap (vasárnap): Vezetett vízi, kerékpáros és gyalogos túrák zajlanak.

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Pisztráng Kör Egyesület (szervező)
Fűzfa Zoltán
Telefon: 06 20 356 20 68
E-mail: zoli@pisztrangkor.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!

A találkozás helye: Szombaton: Kerkaszentkirály, Természet Háza. Vasárnap a programtól függően: Kerkaszentkirály, Természet Háza (gyalogos és kerékpáros túrák); Muraszemenye, Hódvár Vízitúra Kikötő (vasárnapi raft túrák)

Időpont: 2019. július 13. - 2019. július 14.

Jelentkezés: 2019. július 12. péntek éjfélig előzetes online regisztráció szükséges mindkét naphoz külön-külön. Hogy elkerüljük a természet túlzott zavarását, ezért limitáltuk a csapatok számát: 10 db 4-5 fős és 16 db 6-8 fős csapat nevezhet. A jelentkezés feltétele a betöltött 10 éves életkor. A Mura határfolyó jellege miatt hozzatok érvényes útlevelet vagy személyi azonosító okiratot.

Regisztráció

A felkészüléshez olvassátok el ezt: Tájbemutatás


A rendezvényt a Pisztráng Kör Egyesület a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal megkötött szerződés alapján szervezi és bonyolítja.
A rendezvény ​az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program - ATHU003 számú - PaNaNet+ rövidcímű projekt keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.
www.interreg-athu.eu/hu/pananetplus/
A PaNaNet+ projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.