Kerka Mura Vízimuri

Egy csapat, két folyó, végtelen kaland a Mura földén

Kerka Mura Vízimuri

KERKA - MURA VÍZIMURI

Ha szeretsz a családoddal, barátaiddal vagy kollégáiddal vadregényes folyókon evezni és bírod a kihívásokat, akkor itt a helyed!

Családi és baráti társaságok próbálhatják ki vadregényes folyókon az evezést és sok más érdekes kihívást is teljesíthetnek Magyarország első raft versenyén, ahol nemcsak a gyorsaság számít, hanem a felkészültség és a megfigyelőképesség is!

A versenyben részt vevő csapatoknak rendelkezniük kell evezős tapasztalatokkal, ugyanakkor nem szükséges, hogy profi evezősök vagy túravezetők legyenek. Fontos viszont, hogy szeressék a természetet és igazi csapatjátékosok legyenek! Itt ugyanis nemcsak evezni kell, hanem tájékozódni, izgalmas feladatokat megoldani, akár mászva, fáról függve vagy éppen kerékpározva…

A résztvevők átélhetik a Mura-menti Tájvédelmi Körzet természeti csodáit, amely az UNESCO Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumnak is részét képezi. Az utolsó igazán természetes területek közé sorolható ez a táj, ahol a folyó a mai napig alakítja a medrét.

Szombat: A játékos „versenyzésé” a főszerep, amely a terület természetvédelmi jellegére, a Mura vízjárására és a raft hajók korlátozott számára tekintettel három részben valósul meg. Így szárazföldi kalandokból, raftos/kenus evezésből és egy kerékpáros felfedező útból áll a program.

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Pisztráng Kör Egyesület (szervező)
Fűzfa Veronika
E-mail: info@pisztrangkor.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!

A találkozás helye:Kerkaszentkirály, Természet Háza.

Időpont: 2022. május 28.

Jelentkezés: 2022. május 27. péntek éjfélig előzetes online regisztráció szükséges. Hogy elkerüljük a természet túlzott zavarását, ezért limitáltuk a csapatok számát: 10 db 4-6 fős és 12 db 6-8 fős csapat nevezhet. A jelentkezés feltétele a betöltött 10 éves életkor. A Mura határfolyó jellege miatt hozzatok érvényes útlevelet vagy személyi azonosító okiratot.

Regisztráció

A felkészüléshez olvassátok el ezt: Tájbemutatás


A rendezvényt a Zala Megyei Önkormányzat megbízásából a Pisztráng Kör Egyesület szervezi és bonyolítja.
"A Kerka-Mura Vízimuri rendezvény és jelen dokumentum az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. A tartalma kizárólag a Zala Megyei Önkormányzat felelősségi körébe tartozik. Az itt megtalálható anyagok nem tekinthetők olyanoknak, mint amelyek az Európai Unió és / vagy a HU-HR Interreg V-A CBC Program Irányító Hatóságának hivatalos állásfoglalását tükrözik."

A „Kerka-Mura Vízimuri” rendezvény az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program forrásaiból támogatott Riverside című, HUHR/1901/2.2.1/0122 azonosítószámú projekt keretein belül valósul meg.