Nincs is finomabb ebédre, mint a hamuban sült pogácsa, vagy a kemencében sült langalló, főleg ha ezt saját magunk készítjük el. A foglalkozás alatt a gyerekek maguk dagasztják a kenyér és langalló tésztáját, megismerkednek a búzával és kipróbálják az őrlés folyamatát is.
A langallósütés esetében maguk vágják fel a feltéteket és állítják össze a langallót. A feltét: tejföl, hagyma, szalonna és kolbász.
A kenyérsütésnél minden diák egy darab nagyobb bucit készít magának.
Mindkét program esetében lehetséges egy levest (pl.: gulyást) rendelni az Ökopark bisztrójában az ebéd mellé.
A sütéseket kizárólag ebédre tudjuk vállalni, így a programot legkésőbb 13 órakor el kell kezdeni.
A program időtartama:
1 óra a dagasztás, majd 1-1,5 óra pihenő amíg kelnek a tészták (ilyenkor általában egy másik foglalkozáson szoktak részt venni a gyerekek), majd 1 óra amíg kisülnek és megeszik a kenyeret vagy a langallót.
A program lehetséges helyszínei:
Tündérsziget Ökopark
Szigetköz Látogatóközpont
Erdei Iskola
Aktuális árainkat az ÁRAINK 2024 menüpontban találod.